1.500 sbr-referentiedetails geüpdatet

Per maart 2020 zijn de SBR-Referentiedetails in BRISwarenhuis uitgebreid en geüpdatet. Als klant krijg je een ruimere keuze uit details, inclusief 100 BENG details en weet je zeker dat deze actueel zijn.

De prijs van de SBR-Referentiedetails is afhankelijk van het type en de omvang van jouw organisatie. Je hebt al een jaarabonnement vanaf € 205.

Sterke punten SBR-referentiedetails

  • Bouwbesluit proof
  • Betere EPC
  • Geen forfaitaire waardes
  • NEN 1068 proof - driedimensionaal doorgerekend
  • Details voor diverse bouwsystemen
  • Beschikbaar in EPC/EPG software
  • Stimuleren energiebewust ontwerpen
  • Optimaliseren wooncomfort

De meerwaarde van de 1.500 SBR-Referentiedetails in BRISwarenhuis zijn met name de verwijzingen naar het Bouwbesluit en andere documenten. Dit geeft je te allen tijde de zekerheid dat je voor elke situatie in de bouw over de juiste documenten beschikt. De software van BRIS onderscheidt zich doordat ze de onderlinge verbanden legt tussen alle informatie over regels en normen. 

alle details voor jouw project

Gebruik je regelmatig meer bouwregelgeving dan alleen referentiedetails? Dan kun je BRISwarenhuis goed gebruiken. Deze online bouwbibliotheek bevat modules voor de grote professionele gebruiker die compleet wil zijn en startpakketten voor de kleine professionele gebruiker. Voordeel van ons modulesysteem is dat je geen documenten aanschaft die je niet gebruikt.

voor woning- en utiliteitsbouw

Enkele jaren geleden heeft ISSO het beheer van deze details overgenomen die door Stichting Bouwresearch (SBR) zijn ontwikkeld.
Ze zijn nu 'powered by ISSO'.

De details zijn fors uitgebreid en geüpdatet. Deze verbeteringen zijn nu ook aan BRISwarenhuis toegevoegd. Je beschikt hiermee over ruim 1.500 actuele details voor utiliteitsbouw en woningbouw (combinatie, comfort, dubo, houtskelet, product, project, renovatie, verbouw). Ook de BENG-details zijn inbegrepen.

Je bouwkundige aansluitingen helemaal volgens het Bouwbesluit ontwerpen en uitvoeren?
Met de SBR-Referentiedetails bouw je veilig, comfortabel en energiezuinig. Je werkt met duidelijke tekeningen, aanbevelingen en bouwfysische parameters. Online kun je snel details zoeken, met elkaar vergelijken, printen of downloaden in verschillende bestandsformaten. Als basis voor je eigen details in je eigen ontwerpprogramma, zoals PDF, PNG, DWG en DXF. 

SAMENWERKING ISSO EN BRIS

De dienstverlening van BRIS en van ISSO sluiten naadloos op elkaar aan. Als kennisclub wil ISSO de kwaliteit binnen de bouw- en installatietechniek versterken en eenduidig bevorderen. BRIS verzamelt, verbindt en ontsluit kennis over bouwregelgeving. Met de samenwerking borgt ISSO dat haar kennis breed kan worden verspreid. Het voordeel voor BRIS is dat onze bouwbibliotheek BRISwarenhuis is uitgebreid en geactualiseerd. En daarvan profiteren onze klanten! 

ISSO werkte voorheen zeer nauw samen met SBR (Stichting Bouwresearch) en nam de SBR-Referentiedetails over toen SBRCURnet werd opgeheven.

“Ze zijn maatgevend voor bouwkwaliteit”, zegt 'geestelijk vader' van de SBR-Referentiedetails Harry Nieman. "Met de Wet kwaliteitsborging op komst wordt het aantonen van bouwkwaliteit verplicht. Deze set bouwdetails is daarbij zeer goed bruikbaar." 

Wil je snel aan de slag?

Met de SBR-Referentiedetails werken in BRISwarenhuis is een slimme keuze. Want dan krijg je alle verwijzingen naar relevante regelgeving erbij!

De prijs van de SBR-Referentiedetails is afhankelijk van het type en de omvang van jouw organisatie. Je hebt al een jaarabonnement vanaf € 205.

Wil je snel en makkelijk toegang tot de standaard in bouwkundig detailleren voor jouw werk? Vraag dan nu een offerte aan!

offerte SBR-Referentiedetails

Ja, ik wil een offerte voor SBR-Referentiedetails