handboek woonKeur 

WoonKeur is het nationaal kwaliteitscertificaat voor woningen. Het Handboek WoonKeur helpt architecten, bouwers en installateurs om woningen te ontwerpen, bouwen en renoveren met levensloopbestendige kwaliteit. Zodat de bewoner er zolang mogelijk prettig kan blijven wonen. 
BRIS biedt WoonKeur online aan in BRISwarenhuis; de gebruiker heeft altijd en overal toegang tot actuele informatie in combinatie met relevante Bouwbesluitartikelen. Toegang tot alle essentiële normen en eisen in één omgeving!  

De prijs van WoonKeur is afhankelijk van het type en de omvang van jouw organisatie. Je hebt al een jaarabonnement vanaf € 77.

waarom woonkeur?

 • Maakt woningen levensloopbestendig
 • Laat bewoners langer binnen de gemeente wonen
 • Past binnen de woonvisie
 • Opleiden van eigen WoonKeur-adviseurs mogelijk
 • Zekerheid door certificering
 • Online alleen via BRISwarenhuis en altijd actueel
 • In één omgeving met Bouwbesluit en NEN-normen

Bouwbesluitartikelen en Woonkeur in één omgeving

 • Door regelmatige updates altijd actueel
 • Tijd besparen door samenhang documenten
 • Raadplegen van oudere versies
 • Overal toegankelijk met internet
 • Je hoeft zelf geen updates of installaties uit te voeren
 • Onbeperkt en gelijktijdig gebruik

alle details voor jouw project

Doordat WoonKeur in BRISwarenhuis is opgenomen is altijd en overal de laatste versie beschikbaar. De relevante Bouwbesluitartikelen zijn direct te openen in het Handboek WoonKeur. Je hebt alles bij de hand in één online omgeving.

Gebruik je regelmatig meer bouwregelgeving dan alleen WoonKeur? Dan kun je BRISwarenhuis goed gebruiken. Deze online bouwbibliotheek bevat modules voor de grote professionele gebruiker die compleet wil zijn en startpakketten voor de kleine professionele gebruiker. Voordeel van ons modulesysteem is dat je geen documenten aanschaft die je niet gebruikt.

inhoud handboek woonkeur

 1. Achtergronden
 2. Beoordelingsrichtlijn en procedure
 3. Eisen WoonKeur Nieuwbouw Basispakket deel 1 Ontwerpeisen
 4. Eisen WoonKeur Nieuwbouw Basispakket deel 2 Eisen uitvoering
 5. Eisen WoonKeur Nieuwbouw Pluspakket Wonen met Zorg
 6. WoonKeur Nieuwbouw-woningen, eisen Basispakket toelichting artikelsgewijs ‘deel 1 Ontwerpeisen’
 7. Eisen WoonKeur Bestaande woningen
 8. Eisen WoonKeur Bestaande Woningen
 9. Toelichting artikelsgewijs Eisen WoonKeur Bestaande woningen
 10. Bijlagen

Een woning kan een gecertificeerde WoonKeur-woning worden als deze voldoet aan eisen op het gebied van gebruikskwaliteit, toegankelijkheid, flexibiliteit en aanpasbaarheid. WoonKeur wordt gedragen door toonaangevende woonconsumenten-organisaties en belangenorganisaties in de volkshuisvesting.

De certificatie van WoonKeur is ondergebracht bij SKW Certificatie, zusterbedrijf van BRIS. Certificering garandeert zowel de procedure als de kwaliteit. Om onduidelijkheden bij de toepassing van de eisen in de ontwerp- en bouwpraktijk te voorkomen, is een Praktijkpanel ingesteld dat uit professionals uit de bouwpraktijk bestaat.

De bouwbibliotheek BRISwarenhuis is een product van BRIS (BouwRegelgeving InformatieSystemen), marktleider van software en tools die de bouwregelgeving toegankelijk maken en bouwkwaliteit borgen.

wil je snel aan de slag?

Met WoonKeur werken in BRISwarenhuis is een slimme keuze. Want dan krijg je alle verwijzingen naar relevante regelgeving erbij!

De prijs van WoonKeur is afhankelijk van het type en de omvang van jouw organisatie. Je hebt al een jaarabonnement vanaf € 77.

Wil je snel en makkelijk toegang? Vraag dan nu een offerte aan!

offerte Woonkeur

Ja, ik wil een offerte voor WoonKeur