CROW-CUR publicaties

Ben je op zoek naar de eisen en regels over civieltechnische constructies, geotechniek en materialen? Zoek je naar algemene kennis en ervaring over deze werkvelden, of zoek je beide? 
De meer dan 60 CUR Aanbevelingen beschrijven breed gedragen technische regels over materialen en technieken. CUR Rapporten (ruim 80) bevatten de resultaten van studie en onderzoek. Ze worden bijvoorbeeld vertaald in regelgeving voor het RAW-standaardbestek, of bevatten richtlijnen voor eigenschappen en gebruik van bouwstoffen.

Bestel wat je nodig hebt; in BRISwarenhuis vind je ze in één online bibliotheek bij elkaar, gekoppeld aan alle relevante Bouwbesluitartikelen. 

De prijs van de CROW-CUR publicaties in BRISwarenhuis is afhankelijk van wat jij nodig hebt en de omvang van jouw organisatie. Je hebt al een jaarabonnement vanaf € 125

voordelen CROW-CUR publicaties 

 • Onafhankelijke en representatieve info uit breed samengestelde werkgroepen
 • Vereenvoudigen eenduidige communicatie tussen bouwpartijen
 • Voorkomen misverstanden en fouten
 • Borgen een kwalitatief goed bouwwerk
 • Verminderen risico's tijd- en kostenoverschrijding
 • Hebben een pré-normatief karakter 
 • Dienen als basis voor het afgeven van kwaliteitsverklaringen of certificaten in de gww

waarom deze kennis via BRISwarenhuis gebruiken?

In BRISwarenhuis zijn tal van CROW-CUR publicaties ontsloten. Zoek je informatie over een bepaald onderwerp, dan word je ook direct verwezen naar de relevante informatie in het Bouwbesluit. BRIS koppelt namelijk alle informatie die je nodig hebt voor jouw project.

Dat BRISwarenhuis de verbanden in de documenten al voor je heeft gelegd, bespaart je veel tijd en geeft je permanente zekerheid dat je voor iedere situatie over de juiste informatie beschikt. Bovendien ben je altijd actueel door automatische updates. Ingewikkelde installatie is niet nodig, je hebt onbeperkt gelijktijdig gebruik tot de publicaties en overal toegang vanaf iedere werkplek met internet.

de cur-Onderwerpen die wij bieden

 • CUR Aanbevelingen - module Constructie en uitvoering (ruim 25)
 • CUR Aanbevelingen - module Geotechniek, milieu en duurzaamheid (ruim 20)
 • CUR Aanbevelingen - module Materialen (ruim 20)
 • Cur Rapporten (ruim 80)

Gebruik je regelmatig documenten van CROW-CUR? Dan kun je BRISwarenhuis goed gebruiken. Deze online bouwbibliotheek bevat modules voor de grote professionele gebruiker die compleet wil zijn en startpakketten voor de kleine professionele gebruiker. Voordeel van ons modulesysteem is dat je geen documenten aanschaft die je niet gebruikt.

De software van BRIS onderscheidt zich doordat ze de onderlinge verbanden legt tussen alle publicaties en documenten over regels, normen en afspraken. 

De bouwbibliotheek BRISwarenhuis is een product van BRIS (BouwRegelgeving InformatieSystemen), marktleider van software en tools die de bouwregelgeving toegankelijk maken en bouwkwaliteit borgen.

CROW en BRIS

Begin 2018 zijn de GWW-producten van SBRCURnet overgedragen aan CROW. Met de samenwerking met BRIS borgt CROW dat de kennis in deze publicaties breed wordt verspreid. Het voordeel voor de markt is dat de kennis over civieltechnische constructies, geotechniek en materialen is gekoppeld met alle relevante bouwregelgeving via BRISwarenhuis.  

De publicaties van CROW-CUR zijn eigendom van CROW. Via BRIS neem je er een abonnement op.

Wil je snel aan de slag?

Toegang tot deze publicaties via BRISwarenhuis is een slimme keuze. Want dan krijg je alle verwijzingen naar relevante regelgeving erbij!

De prijs van deze documenten is afhankelijk van het type en de omvang van jouw organisatie. Je hebt al een jaarabonnement vanaf € 125.

Wil je snel en makkelijk toegang tot deze publicaties? Vraag dan nu een offerte aan!

offerte CROW-CUR publicaties

Ja, ik wil een offerte voor CROW-CUR publicaties